Вкусно с репички
Добави към моето меню
Свинско с моркови, репички и зелен лук
Оказа се, че репичките може да се слагат и в яденето, не само в салатата
За да се получи това здравословно, цветно и лесно ястие са необходими тефлонов тиган уок и
300 гр свинско (или пилешко филе)
2 моркова
1 връзка репички
4-5 стръка зелен лук
1 стрък чесън
и никакви подправки, освен ако не добавите сол на вкус
1 с.л. олио
няколко листа зелена салата
* Месото се нарязва на хапки и се задупава с мазнината до готовност в тигана
* Добавят се морковите, нарязани на кръгчета и се задушават за кратко;
* Добавят се репичките, нарязани на колелца, както и зеления лук и чесън и се разбърква.
Сервира се върху листа от зелена салата
След като споделих снимката на страницата в Фейсбук се включи Надя Янева с интересни предложения за рецепти с репички. Тя сподели, че не само репичките,а и листата ги слагат в супите.Виетнамците правят невероятни зеленчукови супи с тях. Рецептите публикуваме и тук
Супа с репички (виетнамска кухня)
0.200 гр. листа от репички,
пресен лук – 4 бр.,
3с.л. олио или масло,
1 с.л.брашно,червен пипер ,
1 каф.чашка ориз или фиде,
за застройка:1 яйце и 3 с.л. кисело мляко
задушаваме лука с мазнината добавяме брашното и черв.пипер,след това добавяме нарязаните листа от репичките,долива се гореща вода и се оставя на огъня да заври,добавя се ориза или фидето и ври още 30 мин,сол на вкус. След това се застройва с яйцето и киселото мляко.
Крем супа с репички (гръцка кухня)
3 връзки репички с листата,
2 гл.лук,
1 голям картоф,
2 с.л. зехтин,
1/2 ч.чаша бяло вино,
1 л.бульон,
0.150 гр.сметана,
сол на вкус,
пипер,
мускат
лимонов сок.
Нарязвате лука и картофите на кубчета и задушавате в зехтина, добавяте виното и бульона и варите на бавен огън 10 мин., пасирате, добавяте нарязаните на колелца репички и 3/4 от листата и задушавате 5 мин., пасирате пак, подправете със сметаната и подправките и гарнирайте с останалите репички и листа
/.заб.тази рецепта е от гръцката кухня/