Десерт с ябълки и извара
Добави към моето меню
Рецептата е лесна и ще се хареса на всеки. Дори на този, който не яде извара
Десерт с ябълки и извара
за 6 порции
1 с.л. краве масло
700 гр ябълки
8 с.л. кафява захар
2 с.л. лимонов сок
щипка канела
2 с.л. вода
400 гр извара
4 с.л. маскарпоне
5 с.л. захар
1 ванилия
* Маслото се загрява в тиган и се добавят почистените и нарязани на малки кубчета ябълки. Добавят се и кафявата захар, лимоновия сок, канелата и водата;
* Готви се докато не се изпари цялата течност около 12 минути и се отстранява от котлона;
* Изварата се сипва в бленер и се разбърква до еднородност (около 2 мин). Добавя се маскарпонето, захарта, ванилията и се разбърква отново до гладък крем;
* В чаши се слага по 2 с.л. от крема с извара, 2 с.л. от ябълковата смес. Редуват се докато свършат, като се завършва с крем от извара;
* Готовият десерт се слага в хладилника за около 4 часа и се сервира.
3. Творожный десерт готов.