Реване с прясно мляко
Добави към моето меню
Реване с прясно мляко
рецепта споделена от Снежанка Симеонова
Продукти
6 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер (10 г)
За сиропа
1 л прясно мляко
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
2 ванилии
Рецепта за реване с прясно мляко
• Разбиват се до побеляване 6 яйца с 1 ч.ч. захар.
• Прибавят се 2 ч.ч. брашно смесени с 1 бакпулвер.
• Разбърква се и се пече в намазана с масло тава. Пече се на 180 градуса в голяма тава/поне 30см/.
• Като изстине се нарязва на ромбоиди
• Сварява се 1л прясно мляко. Отделно за 5-6 мин. се вари сироп от 1 ч.ч вода и 1 ч.ч захар.
• Сваля се от огъня и се смесва с прясното мляко и 2 ванилии. Като се охлади се залива напълно изстиналото реване.
Става много вкусен десерт.