Последни Рецепти
Последни Статии

Кога нарушаваме диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Кога нарушаваме диета
Кога най-често можем да нарушим нашата диета? В кои дни и по кое време има най-голяма вероятност да се случи това? Отговор на този въпрос дава наскоро проведено изследване.
Когато започваме диета ние сме изпълнени с решимост. Но понякога силата на волята отслабва и ние се изкушаваме или дори забравяме за диетата. Кога е най-опасния момент?

диета

Учени са провели проучване като са анкетирали 750 човека, които са били на диета и са установили, че най-често човек нарушава своя диетичен режим на хранене в неделя. В 48% от анкетираните това се случва между 19 – 22 часа, а при 29% от 15 до 17 часа.
Още един критичен ден да нарушим нашата диета е понеделник. 34% от желаещите да отслабнат в понеделник сутрин след основното хранене могат да изядат още два допълнителни продукта, като шоколад, краосан или чипс. 22% – 3 продукта, 17% – само един, а 11% си позволяват още 4-5 продукта.
Най-честото оправдание е работата, 65% от анкетираните нарушават своята диета заради проблеми и стресови ситуации на работното място.
Ръководителят на изследването Ли Смит (Lee Smith) отбелязва, че вероятността за нарушаване на диетата и преяждане през деня може да се намали, ако се закусва редовно сутрин.
Статистиката показва, че 36% от хората, които не закусват сутрин, са любители на нощното похапване.

Закуската е най-важното хранене

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории