Ризото с пачи крак
Добави към моето меню
Ризото с пачи крак
Рецепта споделена от Elena Avotina-Ekaterinicheva
Това е традиционно ястие в сезона на гъбите, на пачи крак. Приготвя се бързо на 3 стъпки
1. Сваряваме ориз за ризото
2. Задушваме с олио гъбите, около 700 г
3. Приготвяме доматен сос
Основният момент е оформянето на ризотото, което се получава с използването на голяма купа за салата, която е намазана със зехтин за да може да се получи правилна форма при обръщането (може и да покриете купата с домакинско фолио, но и със зехтин се получава)
В купата се подрежда по слоеве – 1/3 ориз, домати, 1/3 ориз, гъби, завършваме с ориз. Заглаждаме с лъжица и оставяме да постои около 5-10 мин. След което обръщаме купата върху поднос и поръсваме с настърган кашкавал и посипваме със зелени подправки, нарязани на ситно – магданоз, босилек.