Шоколадови рози
Добави към моето меню
Шоколадови рози
красиви, ефектни, калорични, приготвени във формата за мъфини можем да украсим с тях сметанова торта или да ги поднесем към следобедното кафе
250 гр пшеничен корнфлейкс
5 с.л. натурално какао на прах
5 с.л. захар
100 гр маргарин
2 с.л. сметана
ако разполагате със сладкарски марцепан или шоколад 100 гр
На водна баня разтопете маргарина. Прибавете какаото, размито в 5 с.л. вода (или прясно мляко), шоколада и захарта. Разбъркайте добре докато сместа стане хомогенна махнете от котлона. Прибавете сметаната.
Когато сместа поизстине прибавете корнфлекса и разбъркайте. Разпределете сместа във формата за мъфини или в други подходящи формички (не много големи и дълбоки).
Сложете ги в камерата или в хладилника. Или на терасата през зимата. След стягането им извадете розичките и ги подредете в чиния.
Тази идея беше случайност и като всяко случайно нещо се оказа вкусно и ефектно нещо. Тортите при мен са до укрсата, украсата и декорацията на торите винаги ми е била проблем:) не че не са красиви, нямат търговски вид:)). След четене на много рецепти и тънкости за това как да направя шоколадови листа за украса направих шоколадови рози. Какаовата смес ми е любима от правенето на “негърчето”