Рошави бисквити
Добави към моето меню
Рошави бисквитки
Идеята за бисквитките е от блога на Ивана, където са публикувани с интересното име ”Розата на пустинята ” – “La rosa del deserto”, малко променана и като резултат хрупкави рошави бисквитки
Продукти
400 г брашно
100 г захар
100 г краве масло
2 яйца
1 ванилия
1 пакетче бакпулвер (10 г)
1 ванилия
100 г стафиди
50 г орехи
100 г царевичен корн флейкс
Рецепта за рошави бисквити
• Стафидите се слагат в чаша и се заливат с гореща вода, която да ги покрие и се оставят за няколко минути така
• Брашното се пресява с бакпулвера
• В купа се смесват брашното, яйцата, маслото, орехите нарязани на ситно и стафидите
• Получава се меко тесто от което с лъжичка се взема от сместа и се слага в чинийка с корн флайкс. Всяко топче се овалва добре
• Редят се в тава застлана с хартия за печене
• Пекат се на средна фурна на 200 градуса до готовност
• Получават се около 45-50 бисквитки. За любителите на сладкото – увеличете захарта на 200 г – така са подходящи за закуска или с кафе, но ако предпочитате по-сладко ги направете с повече захар