Последни Рецепти
Последни Статии

Руло ”Стефани” с гарнитура

Добавено в Наши гости, Ястия с кайма

Добави към моето меню

Руло ”Стефани” с гарнитура
Днес си мислих какво да бъде отново,и накрая Руло Стефани,хем бързо,хем вкусно,и покрай него в тавичката сложих картофки да не гори,а пък и вървят към рулото, споделя Дани Радева
Вечерята ни за днес, мммм ухае страхотно
rulo stefani

Омесих каймата с подправки, сол, чубрица и червен пипер. Върху фолио направих пласт от каймата, сложих ред кисели краставички, сварени яйца, морков. Така редувах докато свършиха продуктите и с фолиото си помогнах за да го пренеса в съда в който ще се пече.

rulo stefani parcheta

Продукти:
1 кг кайма
1 яйце
1 к. ч. галета
1 ч. л. чубрица
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 глава лук, настъргана на ренде
1 ч. л. сол

за плънката:
3-4 кисели краставички
2 моркова
2 яйца, сварени
галета за поръсване
50 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:
• Каймата се омесва с магданоз, лук, сол, чубрица и се оставя да отлежи 10 минути. Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.
• Каймата се поставя върху фолио и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка.
• Чрез повдигане на фолиото внимателно се оформя руло. Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и 1 с. л. олио. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.
• В случая гарнитурата, картофи нарязани, са подредени около рулото и са опечени заедно.
• Руло Стефани се поднася нарязано на филийки с гарнитура

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории