Руло Стефани
Добави към моето меню
Руло Стефани
рецепта за едно от най-вкусните ястия с кайма – Руло Стефани, съобразена с изискванията на разделното хранене
1 кг кайма
3 яйца
5-6 моркова
4-5 кисели краставички
1 глава лук
смлян черен пипер на вкус
щипка стрита чубрица
за гарнитурата:
2-3 моркова
200 гр броколи
20 гр карфиол
* Сварете яйцата твърдо и след като изстинат, ги обелете и нарежете;
* Половината от морковите сварете с малко вода, около 5 мин, след което нарежите на пръчици;
* Нарежете киселите крастваички на пръчици
* Сложете каймата в купа и добавете настърган 1 морков. Овкусете с чубрица и смлян черен пипер и омесете;
* Разсталете каймата в тава (26 см диаметър) и по средата поставете плънката от моркови, кисели краставички и сварени яйца;
* Загънете на руло, поставете зеленчуците – моркови, карфиол и броколи около рулото и налейте 200 мл вода;
* Печете около 45 мин, до готовност на средна фурна на 190 градуса.
Рецептата е есенно-зимен вариант на Руло Стефани