Рулото на принцеса Стефани
Добави към моето меню
Рулото на принцеса Стефани
рецепта Траяна Маречкова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Продукти:
500гр.кайма
1 яйце
1 филия хляб
1 глава лук
2 твърдо сварени яйца(за плънката)
2 моркова
4 кисели краставички
олио,сол,чубрица на вкус
картофи за гарнитура
Приготвяне:
Овкусяваме каймата,като към нея добавяме настъргания на ситно лук.Прибавяме и накиснатата във вода и изстискана филия хляб,яйцето,солта,черния пипер и чубрицата. Морковите сваряваме в подсолена вода за около 5 минути и нарязваме на пръчици.Сваряваме твърдо и две яйца,обелваме ги и след това нарязваме.Каймата разстиламе върху намазано с олио фолио.По дължина нареждаме сварените яйца,около тях морковите и киселите краставички.Завиваме на руло,слагаме го в намазана тавичка, около него нарязваме картофи,посоляваме ги,слагаме малко олио и магданоз и ако има останал морков от плънката.Печем в загрята фурна до готовност.