Свинско месо с Картофи в Гювеч
Добави към моето меню
Свинско месо с Картофи в Гювеч
рецепта Траяна Маречкова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Продукти:
2 глави лук
5-6 картофа
свинско месо -500гр.
домати от консерва
черен пипер и сол на вкус
1с.л. червен пипер
олио
Приготвяне:
Задушамаве лука и месото,докато лука стане прозрачен.Изсипваме го в гювеча заедно с подправките, червения пипер, малко олио и доматите (аз сложих около 400-450гр.).Всеки може да си сложи толкова колкото му е по вкуса.Слагаме го във фурната и печем около 30 мин.Картофите ги запържих в грил тиган без олио само да хванат коричка леко.Прибавят се в гювеча и се пече до готовност.