Сач
Добави към моето меню
Сач
рецепта Милена Антонова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Необходими продукти
2-3 кг. месо (различно) – пилешко филе, карначета, свински пържоли, свинско месо, нарязано на парчета
0.5 кг гъби
0.5 кг чушки – червени и зелени
2-3 моркова
0.5 кг лук
2-3 домата
100 гр. кашкавал
чубрица
подправки
1 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне на сач:
Нарязаното на кубчета месо и пържолите се изпържват. Загрявате сача и ги слагате вътре на слаб огън. След като се получи златистият загар и след като сте опитали няколко парчета, за да видите дали са готови, може да сложите лука и чушките, доматите, гъбите, морковите, нарязани на кръгчета. Всичко това се изпържва в сача, прибавят се и подправките и 1 чаша бяло вино. Накрая събирате всичко и най-отгоре се поръсва с кашкавал и се слага в поставката и се сервира.
БОН АПЕТИ !!! ДА ВИ Е СЛАДКО!!!