Салата Костенурка
Добави към моето меню
Салата Костенурка
рецепта вариант на солена торта с редени зеленчуци, шунка, кашкавал, поръсена обилно със смлени орехи и поднесена с украса от цветя от кашкавал – красиво
500 гр картофи
1 опаковка майонеза
1 голям морков
1 ябълка
2 яйца
1 голям морков
200 гр кашкавал
100 гр шунка
1 ч.ч. орехи
1 връзка магданоз
* Картофите се сваряват и се нарязват на ситно. Яйцата се сваряват и се нарязват на ситно белтъците и отделно жълтъците;
* Морковът се настъргва на ренде, ябълката също;
* Кашкавалът се настъргва на ренде, а шунката се нарязва на ситно;
* В голям поднос се прави основа от настъргани картофи и се намазва с майонеза;
* Подреждат се всички продукти на отделни редове, като се завършва с настърганата ябълка;
* Салатата се поръсва със смлени орехи;
Декорацията се прави, като зелената полянка се оформя от ситно нарязан магданоз, от кашквал се изрязват цветанца, краката на костенурката са половинки орехови ядки, а главата й се оформя от един картоф, като очите са от черен пипер.
Салатата на снимките е приготвена от дъщеря ми, която е на 15 години.
Снежана Костова Съдържа: ред сварени и настъргани на едро ренде картофи, леко посолен. Отгоре върху картофите на няколко места малки купчинки майонеза ( не може да се намаже, защото картофите се събират) Върху майонезата настъргани кисели краставички. Пак малко настъргани картофи с майонеза, консерва филе от скумрия в растително масло (накъсано на парченца), настъргани сварени яйца, майонеза. Отгоре настърган на едро ренде кашкавал. Варено яйце за глава, орехи за крака и майонеза за ивици