Салата Осми март
Добави към моето меню
Салата Осми март
Рецептата е предложена от Диди Миланова
3 средни осолени херинги или риба по избор
• 6 средни картофа
• 2 моркова,
• 4 средни глави цвекло
• 2 глави лук,
• 2 яйца
• майонеза.
За декорация:
• сьомга
• хайвер
• Зеленина
Салата е рецепта “херинга под шуба”.
Измийте картофите, сварете , обелете, нарежете на много тънки филийки.
Моркова се измива и се сварява.
Измийте цвеклото и го нарежете на ситно или рендосайте.
Нарязвате лука на ситно ,сварете яйцата
В продълговата чиния правите два кръга (един голям и един по-малката):
– Картофи
– Херинга
– яйца ,лук
– Моркови,
– Цвекло.
– намазване с майонеза.
Повторете слоевете, докато не останете без пльнка.
Горният слой тънко намажете с майонеза и украсете с цветя от сьомга, зелени листа, червен хайвер.
Оставя се за няколко часа на хладно място.