Салата с боб и червен лук
Добави към моето меню
Вкусна зимна салата. Зрял боб може да се поднесе като гарнитура, като салата, на пастет – добре се комбинира с праз, червен лук, лютеница и зелени подправки
Салата с боб и червен лук
Салата с боб и червен лук
Продукти:
200 г зрял боб
1 щипка джоджен
2 с.л. зехтин
Щипка сол
1 глава червен лук
1 стрък праз
1 ч.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
• Боб се накисва в съд с вода за 24 часа, след което се сварява до готовност
• Към отцедения боб се добавя червения лук нарязан на тънки шайби, праз лука и се овкусява със зехтин (олио), ябълков оцет, сол.
• Добавят се и ситно нарязани подправки, ако са сухи се добавят 10-на минути докато се вари още боба
Такава салата правя когато приготвям и боб яхния, отделям толкова колкото да направя салатата. Вкусна е като гарнитура към скара