Салата от тиквички
Добави към моето меню
Салата от тиквички и извара
тази рецепта си има история – научих я от възрастна жена на пазара, дкато си избирахме тиквички. Беше началото на сезона на тиквичките, дойде времето и да я направя. Това, което жената каза беше, че избирам по-млади тиквички, сварявам и смесвам с извара, поднасям като салата. Ето какво се получи
Продукти
2-3 тиквички, млади, без семенна част, около 800 г
400 г извара
няколко стръка копър
2 стръка зелен чесън
* Тиквичките се нарязват на кръгчета, заливат се в тенджера с малко вода, колкото да ги покрие и се сварява
* Като изстинат се отцеждат от водата и се блендират (може и с преса за картофи)
* Добавя се изварата, нарязания на ситно зелен чесън и копър
* Разбърква се до хомогенност
* Украсява се с клонки копър и се поднася
Салата от тиквички
Интересно, но факт – салата от съвсем млади тиквички, сурови и нарязани на тънко има в много кухни. За да приемете тиквичките и в тази роля може да ги мариновате в смес от зехтин, лимонов сок, лимонова кора и чесън за около 15 мин и да добавите сирене или маслини, зелен чесън, копър. И това мже да се опита скоро