Друсан кебап по самоковски
Добави към моето меню
Друсан кебап по самоковски
специалитет на Старата къща в Самоков
700-800 г свинско контра филе (свински бут)
1 кг лук
3-4 домата
2-3 люти чушки
100 г свинска мас
50 мл червено вино
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
Месото се нарязва на дребни кубчета. Свинската мас се разтопява в дълбока тенджера, прибавя се месото, залива се с 1/2 ч. ч. вода и се задушава, докато поомекне.
Към омекналото месо се добавя нарязаният наситно лук, посолява се и се разбърква. Похлупва се и през равни интервали от 1-2 минути тенджерата енергично се раздрусва с ръце. Задушава се около 10 минути.
Доматите се нарязват на малки кубчета, лютите чушки се режат наситно и се слагат при задушените месо и лук. Овкусява се с подправките, налива се виното и се захлупва. Раздрусва се няколко пъти и се оставя да ври още 2-3 минути. При сервиране може да се поръси с накълцан магданоз.
Използвани маркери:
свинско месо,рецепти свинско,специалитет