Последни Рецепти
Последни Статии

Агнешко с ориз по арабски

Добавено в арабска кухня, Ястия с агнешко, Ястия с месо

Добави към моето меню

Агнешко с ориз по арабски
Това е една арабска рецепта, донесена от Истамбул. Тази рецепта е подходяща и за Великден

1 кг агнешко месо
2 ч.ч. ориз
1/2 кг кайма, агнешка
1 ч.л. канела
2 с.л. сладък бахар
1 с.л. масло
2 -3 глави лук
черен пипер и сол на вкус

Начуквате месото и го овкусявате със сол и бахар.
Лукът нарязвате на дребно. Добавяте го към месото и слагате една супена лъжица масло.
Запържвате в тиган с три литра вода и се оставя да ври около час на слаб огън.
През това време слагате ориза в топла вода.
Запържвате каймата и я овкусявате с канела, сол и бахар. От получилия се бульон на агнешкото взимате четири чаени чаши и заливате каймата. Изцеждате ориза и го добавяте към каймата. След като заври, оставяте да ври 20 минути на слаб огън.

Накрая, когато стане готова сместа, я сервирате, като отгоре слагате агнешкото и украсявате по избор с фъстъци и бадеми.

Идея: След като агнешкото месо е сварено (проверявате го дали е готово) слагате поусварения ориз в тавичка и отгоре месото. Печете на 200 градуса до готовеност, докато ориза се запече, а месото добие апетитна коричка

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории