Последни Рецепти
Последни Статии

Йога съвети

Добавено в Дом & Семесйтво, Фън Шуй

Добави към моето меню

Йога съвети на Сай Баба
Слушай камбаната на сърцето си! Прави всяко нещо с чувството, че го правиш на себе си и никога няма да направиш нещо лошо

* Бъди добър, виждай доброто и прави добро. Това е пътят на Бога.
* Най-големият враг на човека е неговият Гняв, а най-здравата му броня – неговото Спокойствие. Най-красивият рай за човека е неговата Радост, а най-страшният му ад – неговата Мъка.
* Наблюдавай своите Думи, Действия, Мисли, Характер и Сърце. Умът е бясна маймуна. Не трябва да му се оставяш. Трябва внимателно да го наблюдаваш и контролираш. Умът е единствената причина за щастието, както и за нещастието, за привързаността или за свободата.
* Ако няма два момента на болка, човек няма да изпита радост, защото радостта е само интервал между две преживявания на болка.
* Всяко наше действие и всяка наша мисъл имат отражение, реакция и отзвук. За това мисълта, която избликва от ума ти, трябва да е чиста – думите, които произнасяш, трябва да са истинни и сладки, а работата, която вършиш – да е свещена.
* Бог ти дава гирлянда, направена от всичкото добро и зло, които си правил в предишните си прераждания. След като сме получили свещената възможност да се родим като човешки същества (което е много трудно), ако се държим като животни, ще пропилеем живота си и няма да оправдаем този дар Божи.

Сай Баба е роден през 1926 г. в село Путтапарти, на брега на река Читравати в щата Андхра Прадеш, Южна Индия. Но и до днес продължава да се явява пред хора, които имат нужда от него. Приятелите му от детство си спомнят как Сри Баба още от малък е проявявал необичайни способности – свободно владеел левитацията, материализирал е всякакви плодове и сладкиши за своите връстници, спирал е наводнения със силата на мисълта си, лекувал е болни.

Other posts tagging «йога»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории