Последни Рецепти
Последни Статии

Как да останем стройни

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Как да останем стройни
Да отслабнем е много по-трудно отколкото да запазим стройната фигура. Какво да правим за да не допуснем килограмите в повече. Оказва се, че следването на няколко правила е достатъчно за да запазим стройната и стегната фигура:

1. Малки порции
Трябва да познаваме хранителната стойност на продуктите и да намалим количеството калории, които приемаме всеки ден с храната;

2. Сън
Многобройни изследвания показват, че недоспиването и многото сън водят до нарушаване на обмена на веществата и натрупване на килограми в повече;

3. Сутрешна гимнастика
Започнете да правите упражнения всеки ден – 10 – 15 мин всяка сутрин или през деня. Лекото физическо натоварване ще ви помогне да останете във форма.
Тренировки, фитнес, разходки, важното е да има активно движение поне 15 мин весеки ден.

4. Приятелският кръг
Общувайте! Контактувайте с хора, с които имате общи интереси – форуми, Facebook, Twitter позваляват да намирате и да комуникарате с хора с вашите интереси. Установявайте нови контакти и прекарвайте колкото се може повече време в компания на вашето семейство и приятели. Организарайте си интересни вечери, танци, планирайте и посещавайте интересни места и бъдете сред природата заедно.

5. Здравословен начин на живот
Навик мой, враг мой. Откажете се от вредните си навици! те могат да нарушават и обмяната на вещестават в организма.

6. Занимавайте се с йога и медитация
Доказано е, че ако човек се занимава с йога и медитация той е в по-добро здравословно състояние и може много по-лесно да отслабне и да влезе в желаната форма.
И още нещо практикуването на йога намалява желанието за консумация на мазна и сладка храна. Заниманията с йога, медитация и положителна визуализация действат на целия организъм, така и на нашите желания, очаквания и апетит.

7. Емоционалност
Позитивното отношение към живота не само може да ни спаси от стресови ситуации и депресия, но може да ни помогне затова да останем стройни. Достатъчно е когато имаме проблеми или сме в стресова ситуация, да не затрупваме отрицателните емоции и неувереност с храна, а да помним че най-добрият начин да се справим с емоционалните проблеми е физическата активност.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории