Последни Рецепти
Последни Статии

Красотата е във фигурата “пясъчен часовник

Добавено в Други

Добави към моето меню

Талията на Монро е винаги на мода
Поети и дизайнери възпяват мерки ала Скарлет О’Хара

Мъжете са луди по женската талия като на оса. Поети, художници, философи, романисти и дизайнери открай време възпяват мерките ала Скарлет О’Хара – вечната фатална жена от “Отнесени от вихъра”. Колкото и пословично различни да са критериите за красота през епохите, вече няма съмнение – представителите на силния пол първо се прехласват по кръшната извивка независимо от цвета на косите и кожата, предаде АФП.
Доказва го и сравнително изследване на класическата английска, китайска и индийска литература. Резултатите от труда на професори в университетите на Тексас и Харвард подкрепят теорията, че несъзнателно мъжете се ръководят от Дарвиновия рефлекс за оцеляването на гените. А най-добра гаранция за това е фината талия – неоспорим признак за прекрасно здраве и плодовитост. Учените са преровили баладите на Острова от XVI, XVII и XVIII век и древни китайски и индийски поеми. Изводите им: бюстът, ханшът и бедрата – неоспорими ерогенни зони, фигурират навсякъде.
Но, колкото и да е странно, не те са възхвалявани най-често. В прегледаните английски произведения талията е спомената 65 пъти, срещу 16 романтични описания на гърдите, 12 на краката и само 2 на дупето. В “Рамаяна” и “Махабхарата” тънкото кръстче е възпято 35 пъти, докато други части от женското тяло се споменават всичко на всичко 26 пъти. В китайската поезия (от IV и VI век) талията е спомената 17 пъти.
Само тя и нищо друго. Единственото изключение е стихотворение, посветено на красиви глезени. Днес медицината е доказала, че натрупванията в областта на кръста и недостигът на естрогени, който намалява плодовитостта, увеличават рисковете за здравето. Писателите и поетите отдавна са разбрали тази истина, изтъкват авторите Девендра Синх, Питър Рен и Ейдриън Синх в изданието на британската академия на науките Proceedings of the Royal Society.
Красотата е във фигурата “пясъчен часовник”, кълнат се и дизайнерите. Тя е вечна и преминава през различни поколения и култури.
Това обяснява очарованието на жени като София Лорен, Мерилин Монро и Кайли Миноуг.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории