Последни Рецепти
Последни Статии

Усещане за пролет

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Усещане за пролет

Пролетта напомня за себе си от всяка клонка напъпъла, от всяка тревичка, от оцелелите под снега кокичета, цъфнали рано-рано още през януари. От снега вече няма и следа.
А вятърът, вятърът е като вятъра на промяната в онази песен на Скорпионс. Вятърът, който ще измете боклуците от града и ще направи въздуха свеж.

feb-4
Напъпилата клонка дрян на 20.02.2010, Тодоровден в центъра на София
Странен храст е дрянът – първи усеща когато идва пролетта и цъфти, последен е когато узряват плодовете. А сурвакницата този наш символ на дълголетие и здраве е украсена дрянова клонка, него го и го слагаме в баницата за късмет и наричаме за любов, здраве и берекет.
“Толкова оптимизъм ми даде…Благодаря!Прекрасна е.”

feb-1
кокичетата през февруари, цъфнали през януари, оцелели под снега посрещат вятъра

feb-2
клонките върба, един от символите на пролетта, част от букетите, които огряват домовете в края на зимата. Достатъчно една такава клонка на бюрото за да станем по-хубави и добри

feb-3
клонките върба в моята кухня – красота и промяна

Това е времето когато настъпва промяната и в птичките и в котките и може влюбените гълъби да привлекат погледа ни и да се събуждаме нощем от някоя котка.

Промяна трябва да има и у дома. Когато е чисто може и никой да не забележи, когато е мръсно всеки вижда. Затова мили момичета въоръжете се с време, желание и куп химикали и да подредим дома. Когато в магазина избирах препарати за прозорци, под и фаянс на всичките пишеше какви аромати имали – на лимон, на горска свежест, на горски дъжд, на океан … Думички, но истинската свежест на чистия дом мирише на свежо, на чисто и на уют.
Във всеки ден тя е различна, защото я прави домакинята.
Това е, когато усещаме пролетта е време и за пролетното почситване.
Да започне сега!
За да сме готови когато пролетта ни залее с водопади от светлина.

И още нещо във фенг шуй има правило да се прощаваме, да изхвърляме вещите, които не ни трябват. Смело в нашия дом живеем ние, а не предметите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized