Последни Рецепти
Последни Статии

Баница със спанак и готови кори

Добавено в Баница, Българска кухня

Добави към моето меню

Баница със спанак и готови кори
рецепта класика за най-вкусната баница с много зелено, яйца и сирене

1 кг спанак (лопуш)
250 гр краве сирене
4 яйца
2 глави кромид лук или 1 връзка зелен лук
1 пакет кори за баница
2 с.л. олио

spinach-banitca
* Спанакът (или каквото зелено имате – лашад, лопуш) се измива и се нарязва на ситно;
* В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя нарязания спанак да се задуши за 2-3 мин като се разбърква. При това той си пуска малко от водата и обема се намалява;
* Добавя се лука нарязан на ситно и се разбърква;
* Остранява се от огъня и се прибавя намачканото сирене и 3 от разбитите яйца и се разбърква;
* Корите се разтварят. Взема се една кора и се слага около 2-3 с.л. от плънката и се разпределя по дължина. Кората се навива на руло;
* Корите се редят в намазана с 1 ч.л. олио тава като се започне от външаната страна навътре като охлюв;
* Когато се подредят всичките кори останалото яйце се разбива и се него се намазва спаначника;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 40 мин.

Поднася се с кисело мляко.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории