Последни Рецепти
Последни Статии

Кулинарни тайни за морски дарове

Добавено в Готварски техники, Основни хранителни продукти

Добави към моето меню

Кулинарни тайни за морски дарове
Няма друг продукт, който да може да се сравни по полезни свойства с морските дарове. А с тях могат да се приготвят много рецепти, лесно, бързо и ефектно

Морските дарове са извор на полезни вещества
Високото съдържание на йод, протеини и микроелементи, които са необходими за здравето ни прави морските дарове изключително полезни . Те са богати и на витамини А, Д, Е, В12, В6.
Различните морски деликатеси имат свой набор от полезни вещества.

seafood
Мидите са богати на желязо, селен, витамин В12 така и на наситени мастни киселини омега-3.

Калмарите са наситени на аминокиселини – метионин, тирозин и триптофан, витамини Е, В6, както и на желязо и йод.

Стридите са богати на цинк, желязо, никотинова киселина и витамин В12.

Скаридите съдържат много витамини В12, А, Е и Д.

Хайверът е богат на витамин В5, рибофлавин и цинк. Хайверът, освен признат деликатес, е и много вкусен и полезен.

Всички видове риби са незаменим източник на хранителни вещества. Сред многото витамин специално място трябва да се отдели на витамин Д. Рибата трябва да присъства в нашето меню. Ако следваме средизиморската диета и морските дарове присъстват 2-3 пъти в седмицата на нашата трапеза по този начин поддържаме баланса на минерали калций, фосфор, желязо, както и елементи, като селен, цинк и йод в нашия организъм.

От морските дарове може да се приготвят много изискани рецепти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории