Последни Рецепти
Последни Статии

Тайната на щастието

Добавено в Дом & Семесйтво, Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Тайната на щастието
Изследване продължило 75 години разкрива тайните на щастието

Учени от университета в Харвард публикуаха резултатите от едно от най-дълго проведените изследвания областта на развитието на човек. Специалистите са посветили 75 години на това да разберат какво ни прави щастливи.
Изследването започва през 1938 г. именно тогава експерти започват да изучават живота на 268 випусника на Харвард. Интересували са се от психологическо, антропологическо и физическо развитие и особености на всеки от участниците в експеримента – като IQ, тип на характера, отношения в семейството, пристрастия, вредни навици, и дори вкл. размер на полови органи.
И така като един от най-влиятелните фактори на щастието се оказва Алкохолът.

„Алкохолът – това е разстройство с огромна разрушителна сила“ пише Джордж Вайллант в книгата «Triumphs of Experience». Именно алкохолът се явява главна причина за разводи. Заедно с тютюнопушенето това са оснони фактори за преждевременна смърт и заболявания.

Интелектуалното ниво, IQ – също не е маловажен фактор за щастие. Мъже с коефициент на интелигентност 110-115 получават по-малко пари, отколкото мъже с IQ по-високо от 150. А способността да обезпечат семейството си е основна за мъжете.
Неочаквани фактори, сързани със здравето, щастието и дори с благосъстоянието се оказват

цвете

Топлите отношения с околните.
Факт, 58 от мъжете, които имали топли взаимоотношения с околните са заработвали средно с 141 000 долара на година повече и имали повече приятели, в сравнение с 31 мъже, които имали хладни отношения.
Топлите отношения с майката са много важни. Тези, които могат да се похвалят с разбиране и споделена любов, били по-успешни финансово. А топлите отношения с бащата намалява нивото на безпокойство и повишава удовлетореността от живота.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории