Селска френска торта
Добави към моето меню
Селска френска торта
рецепта споделена от Мария Георгиева
Продукти:
За блатовете:
• 2-3 с.л. мед
• 150 г захар
• 50 г маргарин (масло)
• 2 яйца + щипка сол
• 1 ванилия
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• брашно, колкото поеме до меко тесто
За крема:
• 2 кофички заквасена сметана (400 г)
• 200 г пудра захар
• 150 г крем сирене
• орехи
Френска селска торта, есенен вариант
Начин на приготвяне
на блатовете:
• В малък съд смесваме меда, захарта и маргарина, поставяме на котлона на слаб огън и бъркаме до разтопяване
• Яйцата разбиваме с щипка сол и прибавяме към топлата смес и добавяме содата. Изчакваме да заври ,вари се 1-2 мин.
• При непрекъснато бъркане и добавяме брашното, оттегляме и бъркаме, месим до получаване на лепкаво тесто
• Разделяме го на 6-7 топки всяка разточваме до много тънка почти прозрачна кора
• Прехвърляме върху хартия за печене и с помощта на чиния изрязваме в желания размер -24-26 см.
• Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна с вентилатор за 3-4 мин.
Приготвяне на крема:
• Сметаната се разбива с пудрата захар и крем сиренето,всяка кора се маже обилно с крем и се поръсва със счукани орехи .
• Украсява се според въображението.
• Добре е да престои поне 3-4 часа в хладилник.Да ви е сладко!