Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета декември 2013

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Лунна диета декември 2013
Декември е време за случване на хубави неща, на светли празници, изпълнение Коледна магия. Време на къси дни и топли вечери у дома, на топлината от чаша чай, край печката и домашно приготвената храна.
Зимата не е подходящ сезон за диети, но всеки сезон е подходящ за здравословно хранене, движение и позитивни неща, които да се случват. Студът, мъглите, заледените улици не трябва да са оправдание за да повървим до офиса, да се разходим в парка, да планираме излет в планината или ски.
И в това начинание имаме един помощник – Лунната диета. Това не е диета, а по скоро няколко разтоварващи дни в месеца, които следват лунните фази – през тези дни от часа, в който започва лунната фаза 24 ч. не се яде нищо, пият се само чай. Това са няколко дни в месеца, всяка седмица по един – време в което сме на вода, билков чай и прясно изцеден фреш (сок без добавки на захар или сол от сезонни плодове и зеленчуци)

пълнолуние
Пълнолуние, много красива Луна, снимка Диана Русева

Лунни фази декември 2013 г.
3 декември 2013 – 02:23:30 ч. – новолуние
9 декември 2013 – 17:12:56 ч. – нарастваща луна
17 декември 2013 – 11:29:17 ч. – пълнолуние
25 декември 2013 – 15:49:01 ч. – намаляваща луна

През декември 2013 г. едната дата се пада на Коледа, 25.12., което си е трудно постижимо, затова може да изберете друг ден от седмицата на който да бъдете на вода, билков чай и фреш за 24 часа.
Ето още няколко идеи
Разтоварваща диета през зимата
за да не напълнеем през зимата

Пожелаваме ви един красив месец, изпълнен с много топли емоции и красива Коледа!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized