Селска закуска
Добави към моето меню
Селска закуска
1-1,200 кг брашно
200 гр сирене
3 яйца
1 кубче мая
1 ч. ч. мас (олио)
3 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 с. л. захар
1 с. л. сол
Маята се разтваря в 500 мл хладка вода, след това се слагат захарта и солта и се разбърква добре. Оставя се да шупне за около 15 миути. Наливат се олиото и оцетът, разбърква се.
Двете яйца се разбиват добре и се смесват с маята. С бъркане постепенно се сипва брашното. Замесва се тесто и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на 2 топки с различна големина, които се разточват на тънки кори. По-голямата кора се намазва обилно с мас (маргарин), поръсва се със сирене и се покрива с по-малката кора.
След това корите се навиват на руло и се слагат в намаслена тава. Оставя се да втаса.
Хлябът се намазва с жълтъка на третото яйце и се пече в предварително загрята на 250 градуса фурна, като температурата постепенно се намалява до 180 градуса.
Поднася се още топъл с кисело мляко
Използвани маркери:
пита,хляб,тестени закуски