Салата с червено цвекло и ябълки.
Добави към моето меню
Салата с червено цвекло и ябълки.
* 300 г червено цвекло (1 малка глава)
* 200 г ябълки (2-3 ябълки)
* 1/2 ч.ч. сметана (или кисело мляко)
* 1 ч.л. настърган хрян (по желание)
* лимонов сок на вкус
Цвеклото, сварено в подсолена и подкиселена вода или опечено, нарязвате на кубчета. Прибавяте ябълките, обелени и нарязани на дребни парченца (може и настъргана), сметаната, разбита с хряна и лимонов сок.
Всичко се разбърква. Може да се поднесе ефектно върху листа от зелана салата, украсена с парченце лимон, маслина и клонче къдрав магданоз.
Получава се една изтунчена игра на цветовете …