Сьомга на фурна с картофи
Добави към моето меню
Сьомга на фурна с картофи и аспержи
Рецепта споделена от Дияна Георгиева
Сьомга с аспержи и картофи
Продукти
500 г филе сьомга
500 г пресни картофи
500 г пресни аспержи
2 с.л. зехтин
2-3 стръка копър
1-2 скилидки чесън
1 щипка сол
Смелен черен пипер на вкус
1 лимон
Начин на приготвяне
• Картофите се измиват и се срязват на половинки. Тавичка се намазва със зехтин и се подреждат картофите с вътрешната надолу. Пекат се около 15 мин след което се обръщат и се пекат до готовност
• Аспержите се нарязват на парчета с дължина 2-3 см. Смесват се с наситнения копър, скилидка чесън, настъргана лимонова кора, сол и смелен черен пипер на вкус. Разбърква се
• В тавичка се подрежда филе от сьомга, аспержите и се пече около 15 мин., докато рибата стане готова
• Поднася се поръсено с копър и кръгчета лимон