Последни Рецепти
Последни Статии

Захарта понижава имунитета

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Колко захар и сладки продукти включвате във вашето меню всеки ден? Ако се замислете ще се окаже, че не е никак малко – от лъжичка-две в кафето до парчето торта или кекс, всеки ден.
Има изследвания и твърдения, че захарта не е полезна. Ето още едно изследване, което ще ни накара да се замислим.

Захарта понижава имунитета
Американски учени доказаха, че употребата на голямо количество захар намалява активността на имунната система и повишава риска от сърдечно съдови заболявания.
Фактори, които понижават имунитета

zahar otrova

За потвърждение на своето твърдение са провел глобално изследване. В продължение на 20 години са провеждали наблюдение в което са вземали участие 30 хиляди доброволци. Оказва се, че процента на калориите, който постъпва от захарта представлява около 10-25% риск за развитие на сърдечно съдова патология се повишава до 30%. По-интензивна употреба на захар увеличава риска от заболяване, затова внимавайте колко захар включвате във вашето меню.
Учените са изучавали и влиянието на продуктите с високо съдържание на главния мозък и на паметта. Оказва се, че високата концентрация на захарта води до възпаляване на нервната тъкан и намалява размера на хипокампа (hippocampus е анатомична област в мозъка, част от сивото мозъчно вещество, представляваща корова гънка, изолирана с бяло мозъчно вещество.)
По последни данни, много хора не са равнодушни към захарта и сладките продукти. Всеки ден средно се употребява около 140 г, което прави 1 кг на седмица. Тези цифри са много големи и трябва да бъдат намелени.
Трябва да се дава предпочитание за включване в нашето меню на бавни въглехидрати, растителна храна, риба. Важен е и режимът на работа, почивка и сън.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized