Последни Рецепти
Последни Статии

Сенна хрема

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Всеки трети киха и кашля заради тревите. Как да се приборим със сенната хрема?
Плискайте очите и промивайте носа, за да се спасите от алергията

Почти всеки трети човек е алергичен към прашеца на растенията. Април е времето, когато започват техните мъки, кихането и кашлянето. Това създава особено сериозни здравословни проблеми на много от хората със сенна хрема. Важно за тях е по възможност да избягват излизането навън при наличие на силен вятър, вдигащ растителните частици във въздуха и улесняващ попадането им в очите и дихателните пътища.
За премахване на тези частици от лигавиците ще спомогне по-честото плискане с вода на очите и промиването на ноздрите с физиологичен разтвор.
С профилактична цел е препоръчително дългата коса да се мие по-често, а дрехите, с които сте били навън, в никакъв случай да не се държат в дневните помещения или спалните. В противен случай полепналите по тях полени продължават да упражняват своето алергизиращо действие дори когато сте вътре в стаята.
За увеличаване на противоалергичната защита на организма ще спомогне приемането на таблетки, съдържащи калций, магнезий и витамин С.
С изключително ефективни медикаменти за стимулиране на противоалергичната защита и за облекчаване и премахване на дължащите се на сенната хрема оплаквания разполагат лекарите хомеопати. Изписването на хомеопатични медикаменти обаче става строго индивидуално в зависимост от конкретните оплаквания.

Сенна хрема Pix

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории