Сусамови панделки
Добави към моето меню
Сусамови панделки
една от онези рецепти за които се казва – гениално просто и вкусно. Идеално мезе за бира са
450 гр бутер тесто (1/2 пакет)
1 жълтък
4 с.л. сусам
* Бутер тестото (размразено при стайна температура или за 1 нощ в хладилника) се разстила върху кухненския плот и се нарязва на лентички с дължина 10 см и широчина около 1 – 2 см;
* Лентичките се усукват в средата, като панделки, и се намазват с разбит жълтък с 1 с.л. вода;
* Поръсват се обилно със сусам;
* Нареждат се в тава (тавата не се подмазва с олио) като се оставя разстояние между тях;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 10 мин, докато станат златисти.