Шакшука с яйца
Добави към моето меню
Шакшука с яйца
Рецепта, от зеленчуци и яйца, която е популярна в Израел, но идва от Магреб. Продуктите са типични продукти на лятото – чушки, домати, зелени поправки и яйца. Напомня много за нашия миш маш или за турската рецепта менемен – чушки с яйца.Варианти има много, като най-характерното е, че яйцата са цели – на очи.
Продукти
За 2 порции
4 яйца
3 домата
3 чушки – ако може 2 зелени и 1 червена
3-4 скилидки чесън
100 г сирене
2 глави кромид лук
3-4 стръка магданоз
1 с.л. олио
½ ч.л. червен пипер
Смелен черен пипер и сол на вкус
1 щипка ким – по желание
Рецепта за Шакшука с яйца
• Доматите се настъргват на ренде
• Необходим е дълбк тиган уок с капак. Загрява се олиото и се добавя кромид лука нарязан на едро и скилидките чесън, докато станат златисти
• Добавят се чушките нарязани на кръгчета, настърганите домати и се долива малко вода. Ястието ври на тих огън под капак докато чушките започнат да омекват
• Тогава се чукват яйцата и ястието ври докато яйцата станат с желаната твърдост
• Поднася се поръсено с нарязан на ситно магданоз и натрошено сирене
Отново ще се прави и ще има и по-хубави снимки – вкусно лятно ясти е