Последни Рецепти
Последни Статии

Домашни сусамки с мед

Добавено в Българска кухня, Десерти

Добави към моето меню

Домашни сусамки с мед
Има неща, които са много вкусни, а приготвянето им се оказва толкова лесно, а често е и обвързано едва ли не с мистериозност и легенди. Като домашните сусамки. Ако обичате да ходите в планината – това е една от храните, които прави чудеса там.

сусамки мед

Продукти
200 г сусам
125 мл мед
1 с.л. ленено семе

Рецепта за домашни сусамки
• В сух тиган се запича сусама, смесен с лененото семе, при постоянно разбъркване, докато стане леко златист и започне да ухае
• Медът се слага да покъкри в купа, около 5-6 мин, след което се добавя сусама и се разбърква
• Сместа се изсипва в тавичка застлана с хартия за печене на слой около 5мм. Заглажда се с лъжица, която се потапя в студена вода
• След като сместа се охлади, стегне, но все още е леко топла се нарязва на формички. Може да използвате метална формичка за сладки, а може и с нож да нарежете на форми
• След като изстинат сусамките се загъват в хартия за печене и се сухраняват в кутия
важно – сусама да не се препича, тъй като след сваляне от огъня, вследствие на акумулираната топлина печенето продължава

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории