Желирана торта Шарлота
Добави към моето меню
Желирана торта Шарлота
рецепта Pep Bo
Продукти
6 яйца
2 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
4 ванилии
40 г желатин (4 пакетчета)
1 л прясно мляко
3 с.л. какао
2 ч.ч. смлени орехи
олио за намазване
Рецепта за Желирана торта Шарлота
• Жълтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, брашното, ванилиите и желатина, разтворен в 1 ч.ч. вода.
• Всичко това се прибавя към 1 л сварено прясно мляко и се вари като крем.
• Отделно се разбиват белтъците с 1 ч.ч. захар на твърда пяна и се прибавят към крема.
• Крема се разделя на три равни части, първата се оставя така както е, втората се оцветява с какаото а в третата се слагат смлените орехи.
• Слага се в намаслена кексова форма първата, втората и третата смес, оставя се в хладилника да се желира за около 3-4 часа