Темпура
Добави към моето меню
Да се пържи не е здравословно, но понякога човек се изкушава, защото знае, че се получава нещо вкусно. Панирани моркови, скариди, пилешко филе, кръгчета лук, калмари, бяла риба филе, ако се поднесат с много зелена салата може да бъде лека вечеря. И ако досега панировката не ви се е получавала опитайте като японските готвачи с
Темпура – традиционна японска панировка, която се отличава със своята хрупкава коричка. Тайната се състои в голямата разлика в температурите на панировката и мазнината за пържене. Панировката трябва да е ледено студена,.
Продукти
2 яйца
2 ч.ч. вода, леденостудена
2 ч.ч. брашно
Приготвя се като се разбиват яйцата, добавя се брашно и студената вода.
Пържи се на маслена баня, която предварително е загрята до висока температура.