Последни Рецепти
Последни Статии

Шоколадови тортички

Добавено в Десерти, Наши гости

Добави към моето меню

Шоколадови тортички
Малки, апетитни, много шоколадови
%d1%88%d0%be%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d1%82%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8
Идея и снимка Снежана Костова‎

Продукти:
за блата:
4 яйца
150 г захар
70 г брашно
40 г какао
1 бакпулвер (10 г)
ванилия
сладко, конфитюр, аз ползвах конфитюр от сини сливи с шоколад

за крема:
200 г маскарпоне
150 мл сметана
3 с.л заквасена сметана
2 с.л пудра захар
2 ванилии

за глазурата:
150 г черен шоколад
150 мл сметана,
1 с.л. масло
за украса:
125 г масло
250 г пудра захар
120 мл вода
аромат (моят беше есенция с аромат на кафе)

Начин на приготвяне:
• За блата разбийте яйцата, добавете захарта. След това прибавете пресятото с бакпулвера брашно, и какаото. Разбъркайте внимателно с бъркалка. Добавете и есенцията. Изсипете сместа в застлана с хартия за печене тавата от печката. Печете блата на 180 градуса, около 20 минути като се внимава да се препече. Извадете и оставете да се охлади.

• За крема разбийте течната сметана с пудрата захар. Към нея добавете маскарпонето и заквасената сметана и разбийте. Добавете ванилията.

• От блата изрежете кръгчета с ринг или чаша с диаметър 7-8 см. За всяка тортичка по 3 кръгчета. Поставете едно кръгче в чиния, намажете с конфитюр. Покрийте с второ кръгче и намажете с крем. Сложете и третото кръгче.

• Загрейте сметаната, свалете от котлона и прибавете шоколада и маслото. Разбъркайте добре докато стане гладка и залейте тортичките с глазурата. Оставете тортичките да се охладят. За масления крем за украса: сложете водата и захарта в касерола и поставете на котлона и загрейте, колкото да се разтопи захарта. Разбийте маслото и към него на няколко пъти на тънка струйка добавяйте от захарния сироп. С получения крем украсете тортичките пожелание и охладете.

Мини шоколадови тортички

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории