Последни Рецепти
Последни Статии

Яйца по шотландски

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

Мързеливи яйца по шотландски
една оригинална рецепта от английската кухня

scotch eggs

4 сварени яйца
500 г кайма
смлян черен пипер на вкус
2 -3 с.л. галета или царевично брашно
подправки (по желание)

Сварете яйцата и ги обелете.

Подправете каймата на вкус. Поставете слой кайма върху яйцето. отвякъде, да стане облечено с кайма яйце. Оваляйте яйцето в галета. Така с всяко яйце.

Поставете в намаслена тава. Печете 15 минути или до златист цвят в предварително загрята фурна.
Може и да ги изпържите във фритюрник.

Идея: За детски празник или за да изненадате можете да ги приготвите като таралежчета – сложете им бодли от фиде или тънки макарони, очи от черен пипер зърна и муцунка от парче морков или кора на лимон. Когато се изпекат ги поднесете върху полянка от зелена салата или настъргани моркови.
Аналогично у дома приготвяме с децата и таралежчета от хлебно тесто.

Това си е вариант на руло Стафани, по позволява по-голяма фантазия при сервирането и салатите с които да бъде поднесено. При яйцето вътре може да сложите кисели краставички, сварени морковчета грах или царевица. А в каймата добавите подравки по ваш вкус.

Септември 19 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории