Сиропирани рози
Добави към моето меню
Сиропирани рози
Рецепта споделена от Yurfet Saban
Продукти:
250 мл прясно мляко,
1 яйце,
1 щипка сол,
50 мл олио
половин пакетче мая
брашно до меко тесто
Рецепта за сиропирани рози
• От продуктите омесвам меко тесто. Оставям го да втаса за 30 минути
• Разделям тестото на 10 равни топки.
• Разточвам всяка топче на тънко, намазвам с олио, навивам на руло и режа на около 3 сантиметра парченца и ги редя в тавата с разтояние между тях за да не залепнат при печене
• Оставям ги да починат 15 минути и ге пека на предварително загрята фурна 180 C до зачервяване .
За сиропа:
500 г захар,
500 мл вода,
няколко капки лимонов сок и кората на половин лимон
• Сварявам сиропа и изчаквам 5 минути да почини и заливам изстиналите розички
Moist florets
Recipe shared by Yurfet Saban
Ingredients: 250 ml milk, 1 egg, a pinch of salt, 50 ml oil, half a packet of yeast and flour for a soft dough. Way prigstvyane From products knead soft dough leave it to rise for 30 minutes, divide the dough into 10 equal balls. Roll out each ball of thinly coated with oil rolled and cut about 3 cm pieces and uttering tray with distance between them does not stick to let them rest for 15 minutes and ghee roast in a preheated 180 C oven until browned. For the syrup: 500 g sugar, 500 ml water, a few drops of lemon juice and rind of half a lemon. Boil syrup, wait for 5 minutes to rest and pour cold roses