Последни Рецепти
Последни Статии

Шишчета с червени чушки и лук

Добавено в Ястия с месо, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Шишчета с червени чушки и лук
рецепта за шишчета с мариновано месо, червени чушки и лук – есента на нашата маса е вече. Могат да бъдат поднесени оригинално – аранжирани вертикално и фламбирани

esensh

800 гр свински бут, обезкостен
2 големи глави кромид лук
2-3 червени чушки

за маринатата:
1 с.л. зехтин
2 с.л. ракия (водка)
1 ч.л. соев сос
щипка черен пипер
щипка кимион
щипка джинджифил

1 краставица
1 лимон

* Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки;
* Продуктите за маринатата се смесват и се овалва в тях нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника;
* Червените чушки и лук се нарязват на парчета;
* На дървени шишчета се редят парче месо, червена чушка, лук, докато се нареди шишчето;
* Пекат се на барбекю или грил тиган, като се обръщат за да се запекат от всички страни;

Шишчетата могат да бъдат приготвени с пилешко месо или с тофу.

Вертикално аранжиране на шишчетата видях в рецепта на един възрастен, професионален готвач, затова споделям идеята с вас.
За 2 порции са необходими 6 шишчета, 2 лимона (по-малки), 1 краставица
В чиния се слагат 3 по-дебели (5 см дебели) отрязани диагонално. В тях се забиват шишчетата, като горе върховете им се събират и се забиват в половинка лимон.
Отдолу се слага другата половинка на лимона, която е издълбана и напълнена със сол.
Когато се поднасят шишчетата се налива около 30 мл спирт (водка, ракия) и се запалва.
Това е идеята за вертикално аранжираните, фламбирани шишчета, ако ви е харесала зарадвайте вашето семейство.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории