Последни Рецепти
Последни Статии

Грижи за кожата през зимата

Добавено в Дом & Семесйтво, Любопитно

Добави към моето меню

Грижи за кожата през зимата

Правилата на anti-age антиейджинг са изградени на концепцията за активно движение, позитивно мислене и богата душевност, влиянието на околната среда и на хормоналния баланс. Като балансираното хранене е най-важният елемент.
Какво да хапваме за красива кожа?
woman-face-winter-pix

През зимата околната среда оказва негативно влияние на кожата на лицето и на самочуствието ни – студен вятър, сняг, студ. Ако ние не се грижим правилно за нас самите последствията от суровото време стават видими. Най-чуствителна е кожата на лицето. Отсъствието на грижи за лицето или неправилните могат да станат причина за поява на бръчки по-рано.
От една страна през зимата могат да се появат проблеми, които могат да се решат само с внимателни и ежедневни грижи, от друга страна ниските температури стимулират процеса на обновяване на клиетките на лицето.
Затова освен рутинните козметични грижи за кожата на лицето като почистване, тозинизране, хидратантен крем трябва да се спазват още няколко правила.

1. Дълбоко почистване

Няколко пъти през седмицата, поне 2 пъти, правете дълбоко почистване на кожата – за това са много подходящи маски с глина и мляко. Трябва да смесим 2 с.л. бяла глина и 2 с.л. прясно мляко и да нанесем върху лицето. Да стоим така около 30-40 мин, а след това да измием лицето с хладка вода.
Много полезна е и парната баня с билки като лайка.

2. Масаж
Всеки ден правете сами масаж на лицето. Може да използвате подхранващ крем или масажно масло. Масажните движения трябва да се извършват от врата до челото и слепоочията.

3. Подхранене на кожата
Подхранването на кожата трябва да се извършва в зависимост от типа на кожата. За суха кожа е по-подходящ мазен крем (примерно със зехтин) а за мазна кожа е походящ крем, който съдържа плодови екстракти (портокал, лимон)

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории