Последни Рецепти
Последни Статии

Гръцки сос за риба

Добавено в Гръцка кухня, Заливки за салата, Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Гръцки сос Скордаля (Σκορδαλία) за риба

5-6 скилидки чесън
50 гр орехи
1 филия бял хляб
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
4 с.л. вода

* Филия бял хляб се накисва във вода и се изстисква;
* В блендер се смесват зехтина, нарязаните орехи и скилидики чесън, лимоновия сок и хляба;
* Блендера се пуска няколко пъти на пулс и соса се разрежда до желаната гъстота с вода.

Получава се гъст орехово-чеснов сос, който се съчетава с пържена риба, риба на скара или панирана бяла риба.

Може да се приготви вариант с кисело мляко – 1 кофичка кисело мляко, чесън, орехи, 1 с.л. зехтин – е променен вариант на класическта рецепта, но също толкова вкусен сос към риба.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории