Киш с карфиол
Добави към моето меню
Киш с карфиол
рецепта за солена зеленчукова торта с карфиол, шунка, моркови и шунка
Основата може да бъде приготвена по Рецепта за основа за киш или да се приготви с бутер тесто (400 гр)
за плънката:
2 моркова
200 гр карфиол
3 яйца
200 мл готварска сметана
щипка индийско орехче
200 гр шунка
4-5 малки доматчета
100 гр кашкавал
* Тестото се поставя във форма за печене, като се оформя ръбче, около 2 см. Пече се в предварително загрята фурна около 15 мин след което се изважда;
* Морковите се слагат да се сварят на пара, като на 10 мин се добавя карфиола, измит и накъсан на розички. На карфиола са му достатъчни около 5 мин;
* Яйцата и готварската сметана се разбиват като се овкусяват с настъргано индийско орехче;
* Шунката се нарязва на кубчета и се смесва с сварените на пара моркови и карфиол. Сместа се изсипва върху изпечената подложка;
* Подреждат се и няколко чери доматечета, срязани на полвинки;
* Киша се залива с разбитите якца и сметана и се пече до готовност във фурната на 220 градуса;
* Когато ястието е готово се поръсва с настърган кашкавал и се запича за 2 мин на грил функция.