Скумрия на фурна
Добави към моето меню
Скумрия на фурна
Скумрията е риба, която може да се намери в рибните магазини. Като цена е по-достъпна, в сравнение със сьомгата. Някои не я харесват, а е полезна като риба и може да се приготви лесно и да се поднесе красиво.
снимка и идея Валентина Кисьова
Продукти:
4 риби скумрия
2 с.л. зехтин
50 мл бяло вино
1 лимон
1 щипка мащерка
Сол и черен пипер на вкус
1-2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
• Скумрията се почиства и измива
• В коремчето на рибата се слага – лимон нарязан на филийки, скилидка чесън, розмарин
• Всяка риба се нарязва леко с остър нож и се намазва със зехтин
• Редят се в тава в която се налива 100 мл вода и 50 мл бяло вино
• Пекат се на средна фурна (може и на скара) до готовност
• Поднасят се със салата по избор
Рецептата може да се приготви и с пъстърва