Панирана тиква
Добави към моето меню
Панирана тиква
Рецепта споделена от Valq Iordanova
Продукти
800 г тиква
2 яйца
100 г брашно
½ ч.л. канела
2 с.л. захар
Олио за пържене
Рецепта за панирана тиква
• Тиквата се прави на такива парчета каквито прецените, слага се да ври в сладка вода, но когато я боднеш с вилица да не влиза тя като в масло, но и да не е сурова .
• В сместа за паниране се слага и захар (понеже в къщи обичат много сладко – може и да се пропусне, според вкуса и това колко е сладка тиквата), яйца, брашно и канела, да е с гъстотата на смес за кекс
• Парчетата сварена тиква се панират и се пържат в загрято олио до златисто от двете страни
• При сервиране се залива с кленов сироп, ако няма такъв направете обикновен сироп овкусен с канела, добър апетит!
• Може да се поднесе и с мед и орехови ядки