Последни Рецепти
Последни Статии

Сладкиш Негреса

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Сладкиш Негреса
Рецепта Петя Цанкова

сладкиш

Необходими продукти:
Смес 1:
1 к.кисело мляко (400 гр)
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч.олио
Смес 2:
2 ч.ч.брашно
1 равна с.л.сода за хляб
3 ч.л.какао
1/2 п. канела
Сироп:
1/2 ч.ч.захар
1 ч.ч.вода
За крема:
1 п.краве масло( 125 гр)
1 ч.ч.пудра захар
1 яйце
1 ванилия
За кроканта:
ядки от 10 ореха
1 ч.ч. захар

**1 ч.ч. = 200 мл течност

сладкиш негреса

Начин на приготвяне :
Смес 2 се прибавя към смес 1 и се разбърква с миксера.
Получената смес се изсипва в намаслена тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 220*С за около 20 минути- проба с клечка .
Оставя се да изстине .След което се залива със студения сироп,приготвен от водата и захарта до завиране само.
Продуктите за крема се разбиват и с него се намазва сладкиша.
Отгоре се поръсва с кроканта.Той се приготвя като захарта се карамелизира до светъл карамел ,добавят се едро счуканите орехи(при мен 1 ч.ч. орехи) и се обърква.Изсипва се върху фолио .След като изстине се счуква на ситен пясък в хаванче.По желание може да оставите и по едри парченца -ние обичаме да ни хрупа :)
Хубаво е сладкишът да престои една нощ и чак ,тогава да се консумира,нарязан на желаната от вас форма !
Да ви е сладко!

Основен източник -Кулинарен албум “Десерти ” на Марияна Стоева .

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized