Сладкиш с тиква и ябълка
Добави към моето меню
Сладкиш с тиква, ябълки и орехи
вкусен сладкиш с плодовете на есента
Продукти
За тестото
1 яйце
80 г краве масло
80 г захар
50 мл студено прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
плънка
500 г тиква
2 ябълки
2 ч.л. канела
100 г захар
50 г орехи
50 мл олио
Приготвяне на Сладкиш с тиква и ябълка
• Приготвя се тестото. В купа се смесват кравето масло, яйцето, захарта, брашното и се добавя студеното прясно мляко. Получава се меко маслено тесто (ако трябва добавете още малко брашно) Загъва се с домакинско фолио и се слага в хладилника за около час
• Приготвяне на плънката. Тиквата се обелва, почиства и нарязва на малки кубчета (може да се настърже)
• В дълбок тиган се загрява олиото и се добавя тиквата. Разбърква се и се добавя захарта. Готви се около 15 мин (да се изпари течността)
• Към тиквата се добавят ябълките нарязани на кубчета и канелата
• От тестото се отделя малка топка и се разточва. Можете да я нарежете на ленти или да изрежите фигурки с формичка
• Останалото тесто се разточва и се слага в тава, като се оформя борд
• Разпределя се плънката от тиква и ябълки и се поръсва с орехи
• Отгоре се слагат фигурките от тесто или лентите
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност
Такъв сладкиш може да се приготви и с дюли