Запеканка от карфиол и гъби
Добави към моето меню
Запеканка от карфиол и гъби
Продукти
600 г карфиол
200 г гъби
200 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
1 яйце
150 г кашкавал
1 глава кромид лук
1 с.л. олио
Смлян чер пипер на вкус
Няколко стръка магданоза за поръсване
Рецепта за Запеканка от карфиол и гъби
В рецептата от която тръгнах при приготвянето на това ястие бе дадено карфиола да се свари предварително, оказа се, че му идва много термичната обработка
• Карфиолът се измива и накъсва на розички. Подреждат се една до друга в тава
• Кромид лукът и гъбите се нарязват на филийки
• В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят лука и гъбите. Разбърква се докато станат златисти
• В тавата върху карфиола се разпределят гъбите и лука
• Яйцето се разбива, смесва се с брашното и млякото и се залива
• Ястието се слага на средна фурна на 200 градуса, след като се запече се изважда и се поръсва с настърган кашкавал
• Връща се във фурната да се запече кашкавала
• Поднася се поръсено с нарязан магданоз и овкусено със смлян чер пипер и сол на вкус