Бърз сладкиш с компот
Добави към моето меню
Бърз сладкиш с компот от кайсии
1 компот от кайсии (може и от праскови)
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
2-3 с.л. маргарин
Яйцата и захарта се разбиват на сняг, добавя се брашното и се бие до получаването на гладка (еднородна) смес. Може да се добави и една ванилия (по желание, понеже плодовете от компота служат като отличен ароматизатор на сладкиша).
След това е взима средна по размер тавичка, която разтопявате маргарина (маслото) и се намаслява добре тавичката, включително и стените и. Плодовете от компота трябва да предварително извадени от буркана и сока от тях трябва да се е отцедил. Нареждате плодовете от компота на дъното на тавичката и заливате със сместа за сладкиша. Печете в умерена до силна фурна.
След като сладкиша е готов, вадите от фурната и обръщате в голяма чиния, след което веднага го заливате (докато е още горещ) със сока от компота. Поливате бавно и постепенно, не на веднъж, докато сладкиша се напои със всичкия сок.
Това е една лесна и не много сложна рецепта, която гарантира отличен резултат